معرفی 5 شغل برتر و مورد نیاز در دنیای هوش مصنوعی
با گسترش یافتن هوش مصنوعی و استفاده عموم مردم از آن تحول بزرگی در نوع زندگی بشر اتفاق افتاده است.
علیرغم اینکه استفاده از هوش مصنوعی باعث راحتتر شدن زندگی بشر شده است. اما همراه این آسایش یک ترس بزرگ و تحولی شگرف را هم برای افراد به وجود آورده است.
واقعیت این است که هرچه هوش مصنوعی قویتر شود و استفاده از رباتها مرسومتر شود، شغلهای قدیمی از بین خواهند رفت.
در این دوره از زمان که کارایی رباتها بسیار بیشتر از انسانهاست و کاری که قرار است یک انسان با درصد خطای زیاد و هزینه بالا انجام دهد، توسط رباتها بسیار سریعتر، بینقصتر و کم هزینهتر انجام خواهد شد بدیهیست که تمایل کمپانیها و کسبوکارها به سمت استفاده بیشتر از هوش مصنوعی و رباتها برود.
از این رو باید به افراد حق داد که نگران از دست دادن شغلشان با ماشینی شدن امور بشوند.
طبق تحقیقاتی که توسط دانشگاه آکسفورد انجام شده است، تا 25 سال آینده تقریباً نیمی از مشاغلی که این روزها در جامعه داریم از بین خواهند رفت و جایگاه انسان در بسیاری از مشاغل توسط رباتها تصاحب خواهد شد.
اما این فقط یک روی سکه است. در سمت دیگر این موضوع یک حقیقت بینهایت مهم وجود دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست.
درست است که با گسترش هوش مصنوعی بسیاری از شغلهایی که این روزها وجود دارند را دیگر نخواهیم داشت اما از طرفی تعداد زیادی شغل مربوط به هوش مصنوعی هم به وجود خواهد آمد.
در واقع قرار است تغییر بزرگ و مهمی در نوع مشاغل به وجود بیاید. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره شغلهای هوش مصنوعی و آینده کاری بشر به دست بیاورید؛ توصیه میکنم خواندن این مقاله را از دست ندهید.
فرصتهای شغلی هوش مصنوعی
شاید پیشرفت هوش مصنوعی دهها شغل را از بین ببرد اما در عوض شغلهای مخصوص خودش را هم به وجود خواهد آورد. در ادامه برخی از مهمترین شغلهای مورد نیاز در دنیای هوش مصنوعی را برای شما آورده ایم.
1. دانشمند داده (Data Scientist)
طبق آمار منتشر شده از سوی دانشگاه هاروارد، دانشمند داده جذابترین شغل در قرن 21 است.
دانشمند داده کسی است که با ترکیبی از علوم مختلف به بررسی دادهها و آمار میپردازد و با تحلیل دقیق، سوالات کلیدی کسبوکارها را پاسخ میدهد.
یک دانشمند داده باید الگوریتمها را بشناسد، تسلط کافی بر ریاضیات، آمار و برنامهنویسی را داشته باشد و به سوالات نامحدودی بپردازد و آنها را بررسی کند تا پیشنهادهای پنهان یادگیری ماشین را کشف کرده و بر اساس آن پیشبینی و پاسخهای معتبر و باارزشی برای آینده بهتر یک کسبوکار بدهد.
2. تحلیلگر داده (Data Analyst)
بعد از به دست آمدن اطلاعات و پیشبینیهای لازم که توسط دانشمند داده انجام شد به فردی برای تحلیل دادههای موجود نیاز داریم که این فرد همان تحلیلگر داده است.
تحلیل دادهها یکی از شغلهای بهروز و مخصوص هوش مصنوعی است. یک تحلیلگر داده باید دانش ارتباطاتی و تجاری مناسبی داشته باشد تا بتواند با تحلیل و بررسی دادهها در تصمیمگیری مهم و درست برای کسبوکارها کمککننده باشد.
3. مهندس داده (Data Engineer)
دانشمند داده و تحلیلگر داده برای انجام کارهای خود به یک بستر و سیستم بهروز و مناسب نیاز دارند. به وجود آوردن سیستمهای مناسب و بهینه برای دانشمند و تحلیلگر داده بر عهده مهندس داده است.
یک مهندس داده باید تسلط بالایی بر برنامه نویسی، بیگ دیتا و کلاود داشته باشد تا در روند ساختن و طراحی سیستمهایش دچار مشکل نشود.
4. افسر تأمین اخلاق
شاید با استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای بهروز بسیاری از مشکلات بشر حل شوند و کارهای سخت از بین بروند اما در فضایی اشباع شده از فناوری و هوش مصنوعی قطعاً مشکلات و جرایم شکل جدیدی به خود میگیرند و بسیار آسانتر و بیشتر اتفاق خواهند افتاد.
افسر تأمین اخلاق به نوعی یک کلانتر است. و برای جلوگیری از بیاخلاقی و بیتعهدی شرکتها و کسبوکار ها بر امور اخلاقی و تعهدهای آنان نظارت میکند.
5. مدیر توسعه مشاغل هوش مصنوعی
هوش مصنوعی یک دنیای بیانتهاست و هیچوقت به پایان نمیرسد. هر روز یک مسیر تازه و چیزهای جدیدی به این فضا اضافه میشود.
برای اینکه کسبوکارها از آخرین دستاوردهای این دنیا جا نمانند، باید یک نیروی انسانی دائماً در تلاش باشد. و آخرین دستاوردها و چیزهایی که به این فضا اضافه میشوند را تحلیل کرده. و باعث پیشرفت آن شرکت یا کسبوکار شود و آن شخص کسی جز مدیر توسعه مشاغل و کسبوکارهای هوش مصنوعی نیست.
کلام آخر
تغییروتحول بخش جدایی ناپذیر زندگی بشر است. بخش جدا نشدنی و البته سخت. این طبیعت انسان است که با تغییر مخالف کرده و در برابر آن مقاومت کند.
قطعاً تغییر سبک زندگی و مسیر شغلی هم برای انسان بسیار سخت است و تا جایی که بشود بشر در مقابل آن مقاومت میکند اما نمیتوانید مانع آن شود.
پس بهترین راه حل این است که خودش را برای رویارویی با اتفاقی که در حال وقوع است آماده کند.
چه بخواهیم یا نخواهیم دنیا به سمت ماشینی شدن در حال حرکت است و هیچ چیزی جلوی آن را نمیتواند بگیرد.
همین حالا هم بسیاری از مشاغلی که در گذشته وجود داشته اند با ورود هوش مصنوعی به کسبوکارها و زندگی افراد از بین رفته اند.
این روند همچنان ادامه مییابد تا چیزی از مشاغل سنتی بهجا نماند. ما در این مقاله سعی کردیم تا یک معرفی کلی از مشاغلی که در آینده مورد نیاز خواهند بود، داشته باشیم.
قطعاً تعداد مشاغل این چنینی بسیار بیشتر است و روز به روز هم به تعداد آنها افزوده خواهد شد.
پس اگر میخواهید از جهانی که با سرعت بسیار زیادی به سمت پیشرفت و هوش مصنوعی در حرکت است جا نمانید. سعی کنید با تحقیق و مطالعه بیشتر مهارتهای خود را در یکی از مشاغلی که به شما معرفی کردیم و به طور کلی دنیای هوش مصنوعی بالا ببرید.
نویسنده: مهدیه حاجیعلی